Novak Djokovic: ‘Jeg har aldrig været venner med Roger Federer og Rafael Nadal’

Foto: Antonietta Baldassarre/Insidefoto/LightRocket via Getty Images

Novak Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal er tre af de største navne i tennissportens historie. Men venner har de aldrig været, siger førstnævnte.

Man kan ikke benægte, at Novak Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal er nogle af de største navne i tennissportens historie.

‘The Big Three’ har markeret en æra, der har varet i mere end 20 år. I to årtier kæmpede de til stor fornøjelse for fans, om at vinde de eftertragtede Grand Slam-titler.

Til sammen har de vundet 64 titler. Djokovic har vundet 22, Nadal har vundet 22, og Federer har vundet 20. Da sidstnævnte valgte at trække sig fra sin karriere som professionel tennisspiller, spillede Nadal og Djokovic sammen med ham ved Laver Cup.

Men ifølge Djokovic betyder det ikke, at de er venner. Det har han gjort klart i et interview med den italienske avis Corriere della Sera.

“Jeg har aldrig været venner med Federer og Nadal. Mellem rivaler er det ikke muligt,” sagde han.

“Jeg har altid haft respekt for Federer. Han er en af de største nogensinde. Han har haft en ekstraordinær indflydelse, men jeg har aldrig været tæt med ham.”

“Det samme med Nadal. Vi har spist middag sammen to gange, men selv med ham er venskab umuligt. Jeg har altid beundret og respekteret ham.”

“Takket være dem, er jeg blevet den, jeg er. Dette vil forene os for evigt. Nadal er en del af mit liv. I de sidste 15 år har jeg set ham mere, end jeg har set min mor.”

Han har også peget på de to kampe mod hhv. Federer og Nadal, der har været mest mindeværdige.

“Wimbledon-finalen i 2019. Publikum skreg: ‘Roger, Roger’, men i mit hoved blev det til ‘Novak, Novak’. Den anden er finalen i Australian Open i 2012 mod Nadal. Det var en fysisk hård kamp, der varede i seks timer,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024