Red Bull sikrer vigtig underskrift: Kæmpe slag til Formel 1-konkurrenterne

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Red Bull har indgået en ny aftale med Adrian Newey, hvilket er et stort slag for de øvrige Formel 1-hold.

Adrian Newey indtager rollen som Chief Technical Officer hos Red Bull, og er bredt anerkendt som et af de største tekniske genier i Formel 1’s historie.

Han har været en del af sporten i mange år, og har hjulpet flere hold på deres vej til verdensmesterskabet, siden han sluttede sig til McLaren i 2006.

Den nuværende RB19-mode, som Newey har været med til at udvikle, har vist sig at være nærmest urørlig på banen i denne sæson. Red Bull har nemlig vundet alle fire løb indtil videre.

Den 64-åriges kontrakt stod til at udløbe efter denne sæson, hvilket har ført til spekulationer om, at rivaliserende hold ville forsøge at kapre ham.

Det har Red Bull dog ikke ønsket at lade ske, og derfor har de været hurtige til at forhandle en ny kontrakt på plads med ham, som ifølge Motorsport.com kommer til at holde ham på holdet i ‘mange år’.

Det betyder, at Newey forbliver i sin rolle hos Red Bull, hvor han ikke blot har ansvaret for deres Formel 1-hold, men også både Advanced Technologies- og Powertrains-divisionerne.

Teamchef Christian Horner har rost Newey, og har beskrevet ham som en ‘fundamental del af holdet’, der har været med ‘næsten siden starten’.

“Han dækker en masse områder, og at have dybden af hans erfaring og viden at trække på, og den måde han arbejder med de unge fyre på, er fantastisk,” sagde Horner til Motorsport.com.

“Han er lige så motiveret, som han altid har været. Naturligvis har han en stor interesse i, hvad der foregår i Powertrains-divisionen, men også i Red Bull Advanced Technology. Så han dækker alle tre søjler i Milton Keynes.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024