Rublev får endelig sin drøm opfyldt med sejr i Monte Carlo

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Søndag vandt Andrey Rublev over Holger Rune i finalen i Monte-Carlo Masters, hvilket betød, at han vandt sin første Masters 1000-titel.

På trods af, at Holger Rune var godt på vej mod en sejr, endte det med at være russiske Andrey Rublev, der vandt finalen i Monte-Carlo Masters med cifrene 5-7, 6-2 og 7-5.

Det var noget helt særligt for den russiske stjerne, da det er første gang i hans karriere, at han har vundet en Masters 1000-titel.

Han formåede at holde sig i ro, da det for alvor gjaldt til sidst. Dermed fik han også kørt Rune i sænk, inden han kunne juble over at have vundet den mest prestigefyldte titel i sin karriere.

Den 25-årige stjerne var nede med 4-1 i sidste sæt, men han fik kæmpet sig tilbage, og vandt på sit andet matchpoint, hvorefter han lod sig falde tilbage på ryggen på Monte Carlo Country Club.

Det var tredje gang, at Rublev havde en chance for at vinde en finale i en Masters 1000-turnering, da han også stod i finalen i både Monte Carlo og i Cincinnati i 2021.

“Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare glad. Jeg kæmpede så meget for at få denne titel,” sagde han ifølge Reuters efter kampen.

I sidste sæt så det hele ud til at gå Runes vej, men sådan skulle det ikke gå. Han fik bragt sig i front med 3-0, og derefter også 4-1, men herfra gik det ikke, som det skulle.

Rublev var ikke klar til at give op, og efter at have breaket i det syvende parti, fik han igen brudt Runes serv, da han fik en advarsel for vredt at have sendt bolden op til publikum i 11. parti.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024