Tennisikon idømt to års fængsel for økonomisk kriminalitet

Foto: Kike Rincon/Europa Press via Getty Images

Den tidligere spanske tennisstjerne er blevet idømt to års betinget fængsel for at have begået økonomisk kriminalitet.

Spanske Arantxa Sánchez Vicario, som har en glorværdig karriere som tennisspiller bag sig, er blevet idømt en fængselsstraf. Konkret er der tale om to års ubetinget fængsel, da hun er blevet kendt skyldig i økonomisk kriminalitet og skattesvig.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Hendes eksmand er også en del af sagen, og der er en chance for, at han rent faktisk kommer bag tremmer. Han står til at blive idømt fængsel i tre år og tre måneder, men dommen er ikke endelig, hvorfor den fortsat kan ankes.

Arantxa Sánchez Vicario har sammen med sin eksmand gjort sig skyldig i at forfalske dokumenter og tilbageholde aktiver med det formål at undgå at betale af på en gæld til en bank i Luxembourg.

Ifølge den svenske avis beløber denne gæld sig til, hvad der svarer til 45 millioner danske kroner.

Retssagen har kørt siden september sidste år, men det er først i denne uge, at der er faldet dom. Her er det blevet konkluderet, at det tidligere par opbrugte deres formue, så de ikke skulle betale den store gæld til banken.

Angiveligt var dette lån blevet optaget med henblik på at betale en bøde på 45 millioner kroner. Selvom den tidligere tennisspiller har været en del af sagen, har hun fralagt sig al ansvaret. I stedet har hun givet sin eksmand skylden.

“Jeg gjorde, hvad han sagde til mig. Jeg var tennisspiller. Jeg havde ingen viden om økonomi og ledelse. Jeg stolede på ham,” sagde hun ifølge Aftonbladet.

Arantxa Sánchez Vicario har indgået en aftale med sagens anklagere, der gør, at hun ikke skal i fængsel. Derfor er hun blevet idømt en ubetinget straf, men det er ikke sikkert, at hendes eksmand er lige så heldig.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024