Tennisstjerne akavet øjeblik med journalist: ‘Du ved godt, at jeg ikke er fra Rusland?’

Foto: Shaun Botterill/Getty Images

Tennisstjernen Victoria Azarenka havde en meget akavet samtale med en journalist, der tilsyneladende troede, at hun er fra Rusland.

Wimbledon er en af de største tennisturneringer i verden. Derfor er der altid garanti for et stort fremmøde fra pressen. Dette fører sommetider til lettere akavede situationer.

Netop dette skete for Victoria Azarenka, der stillede op til et pressemøde efter sin sejr over kinesiske Yuan Yue.

Azarenka er fra Hviderusland, men det var åbenbart ikke alle journalister, der var klar over dette. Derfor blev hun spurgt om, hvor stor betydning Wimbledon har i Rusland.

“Hvad betyder Wimbledon for Rusland? Er det stort derovre? Bare i forhold til den rolle, det spiller i kulturen,” spurgte journalisten ifølge New York Post.

“Du ved godt, at jeg ikke er fra Rusland, ikke?” svarede Azarenka.

“Ja. Bare i forhold til at være på touren. Er det overhovedet noget, du er blevet opmærksom på, hvis det er væsentligt?” svarede journalisten.

“Du bliver nødt til at sige det lidt mere direkte til mig. Jeg forstår ikke spørgsmålet,” lød det fra Azarenka.

“Bare i forhold til, hvordan ser du Wimbledons kultur internationalt, og hvor stor en turnering ser du den som? Du har spillet i Rusland tidligere. Hvor betydningsfuld føler du, at turneringen er?” sagde journalisten.

“OK, så lad mig lige præcisere. Du spørger mig, hvor stor jeg føler, at Wimbledon er på den internationale scene? Eller hvad betyder det for mig?” svarede hun.

“Jeg mente faktisk på den internationale scene og bare det at være på touren. Det er bare et spørgsmål, vi stillede omkring dens betydning i Rusland. Det er første gang, at russiske spillere får lov at spille her igen,” sagde journalisten.

“Okay. Jeg svarer på delen om det internationale syn på Wimbledon, selvom jeg ved ikke er ekspert,” sagde Azarenka.

“Det er et dårligt spørgsmål. Undskyld,” sagde journalisten.

“Ja, det er det, men jeg svarer alligevel på det,” sagde Azarenka, og fortsatte:

“Jeg tror, at Wimbledon uden tvivl er en af de største tennisbegivenheder på den internationale scene, og det har det altid været. Den er ikonisk.”

“Hvordan forholdet det sig i Rusland? Jeg er ikke fra Rusland. Jeg kan ikke rigtig fortælle dig, hvordan dens betydning er i Rusland.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024