Tidligere F1-verdensmester hævder: Adrian Newey har en bizar præference

Foto: Shutterstock

Adrian Newey har en klar præference, når det kommer til kørere. Det er dog ikke en præference, der er alment kendt.

Red Bull-chef Adrian Newey har en meget klar præference, når det kommer til de kørere, han skal arbejde sammen med. Ifølge tidligere verdensmester Mika Hakkinen foretrækker han nemlig at arbejde sammen med finske kørere.

Den anerkendte Red Bull-designer står bag nogle af de mest dominerende biler i Formel 1-historien. Det omfatter blandt andet dette års RB19, som indtil videre har vundet alle 12 løb i 2023.

Derfor spiller han også en stor rolle i, at stjerner som Sebastian Vettel og Max Verstappen har vundet flere verdensmesterskaber.

Newey har i de seneste mange år været hos Red Bull, men inden han blev en del af holdet fra Milton Keynes, arbejdede hans hos McLaren.

Og det var netop hos holdet i Woking, at han arbejdede sammen med Hakkinen. Og den finske tidligere racerkører ved, at Newey satte stor pris på, at han var meget ligefrem.

“Adrian værdsætter finske chauffører enormt meget,” sagde Hakkinen til Iltalehti ifølge GPFans.

“Han kan godt lide, at når vi giver feedback om vores bil, så taler vi kun om pointen og ikke fjoller unødigt.”

Kimi Raikkonen nød også godt af sit samarbejde med Newey, da han kørte for McLaren i de tidlige stadier af sin karriere. Han er desuden også en kører, der er kendt for at være ligefrem.

Selvom samarbejdet med Vettel og Verstappen har været meget givende for Newey, er det åbenbart ikke hans foretrukne kørere.

Derimod ser han helst, at han kan få lov til at arbejde sammen med finske racerkørere.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024