39-årig skal i retten: Kanonslag mod Jonas Lössl kan give op til 8 års fængsel

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Lørdag blev en 39-årig mand fremstillet i grundlovsforhør, efter at have kastet to kanonslag ind på banen i fredagens opgør mellem Viborg og FC Midtjylland.

Den 39-årige mand, der fredag kastede to kanonslag ind på banen i kampen mellem Viborg og FC Midtjylland, risikerer op til otte år bag tremmer.

Over for TV MIDTVEST oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen, at manden er blevet sigtet efter straffelovens paragraf 252. En overtrædelse af denne paragraf kan koste op til otte år i fængsel.

“Det er meget sjældent, at nogle bliver fremstillet efter fodbold, for det er meget sjældent, at kanonslag bliver rettet mod spillerne,” sagde vagtchefen ifølge TVMIDTVEST.

Konkret er manden sigtet for at have kastet to kanonslag ind på banen. De landede begge to meget tæt på FC Midtjylland-målmanden Jonas Lössl.

Flemming Hother, der er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, har lørdag eftermiddag oplyst, at den 39-årige mand er blevet løsladt. Det skete umiddelbart efter grundlovsforhøret lørdag middag.

Sagens dommer vurderede ikke, at der var grundlag for, at manden skulle varetægtsfængsles. Det betyder dog ikke, at sagen er slut. Derimod mener anklageren, at det vil blive en straffesag. Desuden gætter han på, at det vil koste den 39-årige omkring 60 dage i fængsel.

Begge kanonslag blev kastet ind på banen i anden halvleg. Det første af dem landede ganske få meter fra Jonas Lössl, der derfor måtte tilses på banen.

Foruden den 39-årige mand, var der 13 andre personer, der blev sigtet af politiet efter kampen mellem Viborg og FCM. De fleste af dem blev sigtet for brug af pyroteknik, mens der også var et brud på knivloven.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024