Arsenal afviser Bukayo Sakas ønske om speciel klausul i ny kontrakt

Foto: Michael Regan/Getty Images

Bukayo Saka har underskrevet en kortere kontrakt med Arsenal end planlagt, da klubben nægtede at inkludere en frikøbsklausul i hans kontrakt.

Den engelske landsholdsstjerne har tidligere på ugen skrevet under på en fireårig aftale med London-klubben. Dermed har han sat en stopper for spekulationerne om hans fremtid.

I forbindelse med kontraktforlængelsen har Saka fået tredoblet sin løn, så den nu lyder på 210.000 pund om ugen. Formår han at udløse alle sine bonusser, kan han tjene op mod 300.000 pund om ugen.

Selvom det er gode nyheder for Arsenal, at han har underskrevet en forlængelse, er det ikke gået som smurt.

Det skyldes, at Saka-lejren pressede på for at få inkluderet en frikøbsklausul i kontrakten. Det skriver det britiske medie Metro.

Frikøbsklausuler er blevet en større del af europæisk fodbold i de senere år. De er endnu ikke helt så udbredte i England, men det er begyndt at ændre sig.

På trods af dette, stod Arsenal fast på, at de ikke ville inkludere en frikøbsklausul i Sakas kontrakt. De mener naturligvis, at det ville svække deres position, hvorfor de nægtede det.

Som følge af dette, blev der svaret igen fra Saka-lejren, der derfor krævede en kortere aftale. Hans nye aftale holder ham i klubben frem til 2027. Arsenal havde håbet på at kunne få ham til at underskrive en seksårig aftale.

Ifølge Metro betyder dette, at Arsenal vil tage Sakas position op til genovervejelse om to år. Her vil han enten få en ny kontrakt eller blive sat til salg.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024