AZ Alkmaar undskylder efter West Ham-fans blev angrebet

Foto: ANP via Getty Images

AZ Alkmaar har udsendt en officiel undskyldning for hændelserne, der fandt sted efter semifinalen i Europa Conference League.

Den hollandske storklub AZ Alkmaar har udsendt en undskyldning for de voldsomme scener, der fandt sted efter Europa Conference League-semifinalen.

I deres undskyldning kalder det ‘en aften at reflektere over med skam’, efter klubbens fans angreb den del af stadion, hvor udebanefansene befandt sig.

Flere West Ham-spillere var nødt til at konfrontere gruppen af fans, der havde angrebet et område med spillernes venner og familie.

“Desværre kan vi ikke bruge ordet ‘supportere’ om disse personer,” lød det ifølge BBC fra AZ Alkmaar i deres undskyldning.
Klubben meddelte også, at de nu vil ‘evaluere’ hændelsen. Hvad det konkret betyder, vides dog endnu ikke.

“Mens alle håbede på en historisk europæisk kamp, blev det til en kulsort aften på grund af begivenhederne, der fandt sted ved dommerens sidste fløjt,” skrev klubben.

“Det blev til en aften at reflektere over med skam. Ikke på grund af den spillede fodboldkamp, men på grund af nogle tilskueres opførsel.”

“Hvad der skete, går ud over alle grænser. Klubben undskylder igen oprigtigt over for West Ham og de tusindvis af velsindede AZ-fans, der også er blevet generet.”

“AZ er en civiliseret klub, hvor sportsånd, normer og værdier er i højsædet. Klubben vil gøre alt, hvad der er muligt, sammen med de involverede myndigheder, for at identificere disse personer og træffe passende foranstaltninger.”

West Ham-træner Kevin Nolan har opfordret UEFA til at udstede hårde straffe til klubben og tilhængerne.

“Hvis dette var England, ville vi blive ramt af mange sanktioner. Jeg håber, de pålægger dem masser af sanktioner,” sagde Nolan på 5 Live’s Friday Football Social.

“Jeg væmmes over, at de gik efter familierne, hvilket er, hvad de gjorde.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024