Barcelona vil have La Liga-præsident fyret: Fremlagde falske beviser

Foto: Aldara Zarraoa/WireImage

FC Barcelona kræver, at La Liga-præsident Javier Tebas trækker sig, efter han angiveligt har fremlagt usande beviser mod dem.

Mandag skrev spanske La Vanguardia, at Tebas havde overleveret dokumenter til anklagerne i et forsøg på at inkriminere Barcelona og to tidligere præsidenter i en sag, der handler om betalinger til en tidligere vicepræsident i den spanske dommerkomité.

Ifølge ESPN skriver avisen, at dokumenterne var en del af en anden sag, som intet havde med de tidligere præsidenter Sandro Rosell og Josep Maria Bartomeu at gøre, og at de var flere årtier gamle.

Tebas forsvarede sig på Twitter, hvor han sagde, at titlen på artiklen var ‘forkert’, og at han ikke ‘specifikt anklagede nogen’ for noget.

Det fik Barcelona til at reagere, ved at kræve en dybere forklaring fra Tebas, hvor de ligeledes krævede, at han skulle trække sig.

“Barcelona, som præsident Joan Laporta har sagt i de seneste uger, føler sig som offer for en hetz i medierne baseret på begivenheder, der aldrig har fundet sted: Barca har aldrig købt dommere,” lyder det i en pressemeddelelse.

“Det er ikke første gang, at præsidenten for La Liga har brugt sit mediemaskineri til at angribe Barcelona, men bortset fra hans sædvanlige nonsens, kunne vi aldrig have forestillet os, at han ville have håbet på at inkriminere vores klub med falske beviser.”

“Nyhederne udgivet af La Vanguardia er af en sådan alvorlighed, at de bør være en advarsel for alle La Liga-klubber, da det er praksis, der ikke burde have nogen plads i de funktioner, der tilskrives præsidenten for La Liga. Alene af denne grund, men også af værdighed og respekt for præsidentskabet for La Liga, bør hr. Tebas træde tilbage fra sin stilling.”

“Men da vi kender hans besættelse af at forfølge Barcelona og konstant viser sin modvilje og antipati over for vores klub, er vi indforstået med, at han vil fortsætte med sin adfærd og fortsætte med at skade vores klub.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024