Brøndby og FCK får kæmpebøder

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Både Brøndby IF og FC København er blevet idømt store bøder efter derbyet den 14. maj.

Brøndby IF og FC København skal til lommerne. De to danske Superliga-klubber er nemlig blevet idømt store bøder efter derbyet tidligere på måneden.

Konkret skal Brøndby IF betale en bøde på 80.000 kroner. Helt så ‘billigt’ er FC København ikke sluppet. De er derimod blevet tildelt en bøde på hele 225.000 kroner.

Det fremgår i en kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans.
I kendelsen fremgår det, at hovedparten af FC Københavns bøde skyldes pyro. Dette blev affyret både før, under og efter kampen.

“Fodboldens Disciplinærinstans vurderer på baggrund af dommerens indberetning samt redegørelserne fra Brøndby IF og FC København, at FC København har objektivt udebaneansvar for den anvendelse af pyroteknik, der fandt sted under kampen,” skriver formand for Disciplinærinstansen Jens Hjortskov i kendelsen.

Det fremgår også, at de er blevet tildelt en bøde for hærværk på FC Københavns tilskuerafsnit. Det er derfor ikke kun den pyro, der blev affyret, der har kostet dem en bøde.

“Fodboldens Disciplinærinstans bemærker, at det i FC Københavns tilfælde er den 14. indberetning instansen sanktionerer inden for de seneste 12 måneder i relation til overtrædelse af cirkulære om sikkerhed og orden på stadion, der kan tilregnes FC København,” lyder det også.

Brøndby IF har ikke fået en bøde for at affyre pyro. Derimod er klubben fra Vestegnen blev idømt en bøde for at ramme en linjedommer med en lighter.

“Fodboldens Disciplinærinstans bemærker, at det i Brøndby IFs tilfælde er den 8. indberetning instansen sanktionerer inden for de seneste 12 måneder i relation til overtrædelse af cirkulære om sikkerhed og orden på stadion, der kan tilregnes Brøndby IF,” fremgår det af kendelsen.

Ønsker klubberne at indbringe kendelsen for Fodboldens Appelinstans, har de to uger til at gøre dette.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024