Chelsea bekræfter: Graham Potter fyret

Foto: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images

Chelsea har afskediget Graham Potter efter kun syv måneder som træner og £330 millioner (2,8 milliarder kroner) brugt i januars transfervindue.

Potter blev ansat på en femårig kontrakt til en værdi på £12 millioner om året, efter at Champions League-vindende træner Thomas Tuchel blev fyret på grund af en dårlig start på sæsonen.

Imidlertid har den tidligere Brighton-chef Potter ikke formået at vende Chelseas skæbne, da klubben er dumpet til 11. pladsen i Premier League efter deres 2-0 hjemmebanenederlag mod Aston Villa lørdag.

Bruno Saltor vil overtage ansvaret for West London-klubben, indtil en permanent afløser for Potter er fundet.

En udtalelse fra klubben lyder: “Chelsea FC meddeler, at Graham Potter har forladt klubben. Graham har accepteret at samarbejde med klubben for at lette en gnidningsfri overgang.

“I sin tid med klubben har Graham ført os til kvartfinalen i Champions League, hvor vi møder Real Madrid.

“Chelsea vil gerne takke Graham for hans indsats og bidrag og ønsker ham held og lykke i fremtiden.”

“Bruno Saltor vil overtage ansvaret for holdet som midlertidig cheftræner.”

Den 47-årige englænder forlader Chelsea med den værste rekord for nogen Blues-manager i Premier League-æraen og afskediges efter en skrækkelig periode.

Tidligere Spurs- og PSG-træner Mauricio Pochettino er en af favoritterne til Chelsea-jobbet nu, sammen med Julian Nagelsmann, der også er ledig efter sin fyring fra Bayern München – hvor han blev erstattet af den tidligere Chelsea-træner Thomas Tuchel.

Pochettino, 50 år, er fortsat uden kontrakt, efter han blev fyret af Paris Saint-Germain i juni 2022, selvom han førte dem til det franske mesterskab.

Andre kandidater inkluderer tidligere Real Madrid-ikonet Zinedine Zidane, tidligere spanske landstræner Luis Enrique, Eintracht Frankfurt-træneren Oliver Glasner og endda to gange tidligere Chelsea-manager José Mourinho.

Potters fyring er et markant skifte for Chelseas nye ledelse.

Chelsea-ejer Todd Boehly havde støttet Potter, som klubben troede var manden til at forny truppen.

Klubben skal nu på jagt efter en ny manager, blot få måneder efter fyringen af Tuchel, der førte Chelsea til Champions League-finalen i 2021.

Potters afgang efterlader Chelsea i kaos, mindre end et år efter overtagelsen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024