Chelsea-ejer i modvind over investeringsplaner

Foto: Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images

Chelsea-ejer Todd Boehly og hans konsortium har nye investeringsplaner, men de ikke er populære.

Amerikanske Todd Boehly og hans konsortium overtog sidste ejerskabet af Chelsea fra Roman Abramovich. Det har ikke været en succes, da klubben i sidste sæson havde deres værste Premier League-sæson i historien.

Ikke nok med det, så har hverken Thomas Tuchel, Graham Potter eller Frank Lampard været i stand til at vende skuden. Og selvom Boehly burde have hænderne fulde med dette, så har han rettet blikket mod at købe flere klubber.

Det er bestemt ikke noget, der har gjort ham populær. Blandt andet skulle Boehly og co. have interesse i at købe den portugisiske klub Sporting CP. Dette har nu fået Belenenses -præsident Patrick Morais de Carvalho til at kritisere et potentielt køb.

“Vi er nødt til at definere den finansieringsmodel, vi ønsker for Belenenses for de kommende år. Der er nogle modeller, der er på mode, som ikke interesserer os. En af dem er ejerskab af flere klubber, som det ses med Red Bull og City Group,” lyder det fra ham ifølge Express.

“Den anden kendte finansieringsmodel afskyer mig og Belenenses endnu mere. Den har at gøre med en tendens til, at klubber køber andre klubber.”

“For eksempel har der i Portugal været nyheder om, at Chelsea ønsker at købe Sporting. Jeg tror, det er en plan og en intention, der støder i Portugal. I dette tilfælde støder det også sportsfans og fans af portugisisk fodbold generelt. Dette er ikke fremtiden.”

“For os er det utænkeligt, at Belenenses nogensinde vil blive opkøbt af en anden klub. Belenenses er ikke villig til at være ‘B-hold’ i nogen anden klub.”

Sidste sommer købte Boehlys konsortium Ligue 1-klubben RC Strasbourg. Selvom amerikaneren investerede penge i transfervinduet, er fans af det franske hold utilfredse med Strasbourgs retning, eftersom Chelsea fortsat er Boehlys primære prioritet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024