Cykelstjerne kommer Jonas Vingegaard til udsætning: ‘Det er slapt, men det kan ske’

Foto: Shutterstock

Den franske cykelrytter er kommet Jonas Vingegaard til undsætning, da flere medier på det seneste har kørt en historie om danskeren.

Jonas Vingegaard har formået at skabe debat i cykelverdenen. Han har nemlig udtalt sig om udeblivelse fra dopingtests, hvilket har været genstand for debat. Men nu tager Romain Bardet danskerens side i sagen.

Han mener, at der er tale om en ‘ikke-nyhed’ i dette tilfælde. Han mener, at det er ‘slapt’ at misse en dopingtest, men vedkender, at det ‘kan ske’.

“Det forekommer mig, at det i Vingegaards tilfælde er en ikke-nyhed. Det er slapt, men det kan ske,” siger han til In De Leiderstrui.

Hele debatten er blevet startet af udtalelser fra Jonas Vingegaard i et interview med Ekstra Bladet. Her afslører han, at han i 2019 gik glip af en dopingtest.

Siden da har det været et samtaleemne i mange interviews med alt fra cykelryttere til teamchefer. Og det blev også bragt på banen, da Romain Bardet blev interviewet om den kommende sæson.

Desuden har der også været en del debat om tennisspilleren Novak Djokovic, der ganske enkelt nægtede en dopingtest før en kamp. Ganske vist lod han sig teste efter kampen, men alligevel har det været debatteret meget.

Ifølge Romain Bardet kan man ikke sammenligne de to sager. Han mener, at der bliver set meget forskelligt på doping i de to sportsgrene.

“Uden at ville fornærme tennisspillere og sætte cykling på en piedestal, ved vi, at behandlingen af ​​sådanne emner er forskellig i de to sportsgrene,” siger han, og fortsætter:

“Ikke alt er perfekt i cykling, og der er stadig en hård kamp for at gøre endnu flere fremskridt og for at intensivere kontrollen. Det gør os til pionerer på den internationale scene, men det er stadig en daglig kamp.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024