gettyimages 1005674604

Alberto Contador ikke i tvivl: Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar kan gøre det

Cyklingjan. 19, 12:02
Alberto Contador er ikke i tvivl om, at både Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard vil være i stand til at gøre det.
Hvis der er nogen, der vil være i stand til at vinde både Giro d'Italia og Tour de France samme år, så er det Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard. Det er den tidligere cykelrytter Alberto Contador ikke i tvivl om.
Det er noget, som Pogacar har tænkt sig at forsøge på i år. Det bliver dog ikke nemt, og af denne grund er det ikke blevet gjort siden 1998, hvor Marco Pantani opnåede det.
Ifølge Contador er det ikke nok, at Pogacar selv er stærk. Skal han vinde både Giro d'Italia og Tour de France, får han brug for et stærkt hold omkring sig.
"Har UAE kapaciteten til at gøre det? Ja," siger Contador til La Gazzetta dello Sport.
I 2015 gjorde Contador selv et forsøg på at vinde både Giro d'Italia og Tour de France. Det startede godt, da han vandt den italienske Grand Tour. Niveauet tog han dog ikke med til Frankrig, hvor han blev nummer fem.
"Jeg var 32 år, da jeg prøvede at vinde 'The Double'. Tadej er kun 25 år. Det ændrer tingene," siger han.
"Men den største udfordring for den slovenske rytter vil ikke være løbet i sig selv. Det vil være Jonas Vingegaard, som er så fantastisk stabil. Han planlægger alting ned til den mindste detalje."
Desuden er Contador også kommet med en overraskende forudsigelse. Ender Pogacar med at vinde både Giro d'Italia og Tour de France, er han sikker på, at han også vil forsøge at vinde Vuelta a España.
Det er dog værd at nævne, at det ikke er noget, som hverken UAE eller Pogacar har meldt ud om.
Mest læste