Cykelstjerne undgår gæs – men ender som ‘den døende svane’ ved Flamanville World Cup

Foto: X

Cykelrytteren Pim Ronhaar havde et udfordrende løb ved Flamanville World Cup, hvor han var tæt på at kollidere med en flok gæs.

Pim Ronhaar var tæt på at køre ind i en flok gæs ved Flamanville World Cup.

Han formåede dog at navigere uden om, hvorfor der hverken skete skade på ham eller fuglene. Til gengæld mistede han sit forspring.

Den 22-årige havde skabt et forspring på 14 sekunder ned til Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) og holdkammeraten Lars van der Haar.

Men med tre omgange tilbage begyndte Ronhaar at miste grebet og derefter sin føring.

“Jeg kørte stærke omgangstider. Hver omgang var 8:35. Jeg havde det ikke så godt, men mit grundtempo var højt. Jeg så, at Eli fik en dårlig start, så jeg ville presse på fra starten. Med tre omgange tilbage spurtede han hen til mit hjul, og jeg prøvede at blive hos ham, men jeg var færdig,” sagde Ronhaar ifølge Cyclingnews.

På et tidspunkt fik han sig et stort chok, da tre gæs var begyndt at krydse banen.

Han var tæt på at styrte, da han skulle køre udenom fuglene, men alligevel var han i stand til at grine af det.

Det var dog ikke kun Ronhaar, der var tæt på at ramme de nysgerrige gæs. Det samme gjorde sig gældende for Iserbyt, Van der Haar og Joris Nieuwenhuis.

Fælles for dem alle tre var, at de også nåede at køre udenom dem.

I sidste ende kunne Ronhar ikke holde fast i sin føring, da han blev indhentet af Iserbyt.

Han formåede i et bredt sving at passere den 22-årige rytter, da hans baghjul ramte banens indhegning. Det fik ham til at glide, og det udnyttede Iserbyt.

“Da Eli kom imod mig, kørte jeg ind i barriererne. Men det var en lille smule vanskeligt. Han var bare stærkere,” sagde Ronhaar.

“I sidste runde var de der igen (gæssene, red.), men så var jeg selv en døende svane. Jeg er glad for, at jeg fik en tredjeplads. Jeg missede næsten podiet.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024