Cykelstjernes diæt før enkeltstart skaber debat

Foto: Shutterstock

Der er forskel på cykelrytternes diæt, men forud for Remco Evenepoels afgørende enkeltstart, var det en besynderlig én af slagsen.

Inden Remco Evenepoel blev sendt ud på den enkeltstart, der sikrede ham en podieplads ved Chrono des Nations, fik han en besynderlig diæt.

De fleste tænker, at cykelryttere får en meget sund kost, inden de skal op på cyklen. Man kan dog argumentere for, om det var tilfældet for Evenepoel under Chrono des Nations.

Inden han blev sendt af sted på den afgørende enkeltstart, siges han at have indtaget tre dåser Fanta, sammenrullet kyllingepålæg samt belgiske boller. Det er næppe, hvad de fleste forestiller sig, at en cykelrytter spiser forud for en vigtig enkeltstart.

Og netop denne diæt fik Radio Tour-studiet til at debattere omkring cykelrytteres forskellige diæter.

Blandt andet siger Brian Holm, at han har hørt, at Evenepoel har gjort det siden han var junior. Derfor ser han heller ikke nogen grund til, at han skal stoppe.

“Jeg tror, at han siger, at han har gjort det siden han var junior. Så hvorfor stoppe, hvis det fungerer?” siger Brian Holm.

“Der har man jo alle sammen sådan nogle ting man gør… Og de der vaner nogle gange, der er man lidt overtroisk nogle gange. Så hvis det er kyllingepålæg og en pistolet. Det fungerer åbenbart for ham. Måske diætisten ikke er helt enig, men…”

Desuden siger Thomas Bay, at selv diætister godt er klar over, at cykelryttere er nødt til at spise anderledes.

“Vi skal lige huske på, at som udgangspunkt, så er selv diætister i cykelsporten godt klar over, at cykelryttere skal spise anderledes. Men det er jo ikke en diæt som almindelige mennesker skal ryge på, fordi så bliver man tyk,” siger han.

Desuden siger han, at der er brug for noget specielt brændstof til en enkeltstart, da det kræver meget af rytteren.

“Der skal jo noget specielt brændstof ind, når man skal køre enkeltstart. Man skal måske ikke spise så meget, men det man spiser skal være ren power. Så jeg tænker ikke, at diætisten har stået og revet sig selv i håret,” siger han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024