Danmark er kun to sejre fra toppen af WorldTouren

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Det er kun de absolut største nationer, der ligger foran Danmark mål på antal sejre i år.

Danmark befinder sig i skrivende stund på en tredjeplads på verdensranglisten i cykling. Det betyder, at det aldrig er gået bedre for de danske herrer.

Tilbage i februar var det kun Belgien, der havde vundet flere løb i UCI-regi, end Danmark. Siden da er de danske herrer dog også blevet passeret af Holland, Frankrig og Italien.

Dette ændrer dog ikke på, at Danmark fortsat er at vinde i top-5, når det kommer til antal UCI-sejre. I alt er det blevet til 40 stk., skriver Feltet.

For blot et år siden havde Danmark kun 23 UCI-sejre, og året blev rundet af med 41 UCI-sejre. Derfor er de danske herrer godt på vej til at overgå dette i denne sæson.

Det er især Jonas Vingegaard, der spiller ind her, da han er topscorer med 11 sejre. Dernæst kommer Rasmus Bøgh Wallin, Mattias Skjelmose og Mathias Bregnhøj, der alle har fire.

I forhold til World Tour-løb kom Danmark mere sløvt i gang. Det var kun blevet til en enkelt triumf for danskerne, da der blevet taget hul på Baskerlandet Rundt i starten af april.

Kun en uge senere så det helt anderledes ud, da Vingegaard havde sørget for fire stk. I maj vandt både Mads Pedersen og Magnus Cort i Giro d’Italia, og i sidste uge kunne Vingegaard og Mikkel Bjerg indkassere yderligere fire danske sejre på World Tour-niveau.

Efter Skjelmoses store succes i Tour de Suisse, er Danmark nu lige med Belgien på andenpladsen med 14 World Tour-sejre.

Sidste år blev det kun til 10 sejre på World Tour-niveau for danskerne, hvorfor det allerede er blevet overgået. Antallet af UCI-sejre må naturligvis også forventes at blive overgået inden længe.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024