Dansker forgudes i Peru: Har Kasper Hjulmand sovet i timen?

Foto: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Kasper Hjulmand kunne have haft glæde af ham på det danske landshold, men sådan er det ikke blevet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Kasper Hjulmand har en stor pulje af danske talenter at vælge og vrage fra. Derfor kan det nærmest ikke undgås, at han overser en god mulighed.

Blandt andet har flere undret sig over, at han ikke har givet Gustav Isaksen flere chancer på landsholdet. Og nu har det også vakt undren, at den 22-årige Oliver Sonne ikke har været inde over det danske landshold.

Den unge Silkeborg-spiller har i stedet valgt at fokusere på et helt andet landshold. Natten til fredag var han udtaget til sin første landskamp for Peru, da de spillede mod Chile. Han kom dog ikke i aktion, og måtte derfor tilbringe kampen på bænken.

Onsdag i næste uge, får han en ny mulighed for at få debut som peruansk landsholdsspiller. Denne gang er det Lionel Messi og de argentinske verdensmestre, der venter.

Ifølge B.T. har Oliver Sonne længe flirtet med det peruanske fodboldforbund. Dette medførte, at han i april besluttede sig for at ansøge om et dobbelt-statsborgerskab.

Nu er spørgsmålet om Kasper Hjulmand og co. har sovet i timen? Er Oliver Sonne en spiller som DBU skulle have slået kløerne i?

Ifølge Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU, er det op til spillerne at vælge landshold. Derfor forsøger DBU slet ikke at lokke dygtige spillere til.

“Jeg er ret sikker på, at Kasper Hjulmand eller vores ungdomslandstræner på et eller andet niveau har talt med ham. Og jeg har jo tillid til, at vores landstrænere altid udtager de bedste spillere,” siger han ifølge B.T., og fortsætter:

“Og vi har hele tiden vidst, at Sonne havde muligheden for dobbelt statsborgerskab – men som tilfældet er med alle spillere, så kan landstrænere ikke love spillere en udtagelse. Og jeg ved ikke, hvad de andre forbund lokker med.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024