Derfor dropper Tadej Pogacar sine hjælpere

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Tadej Pogacar har flere gange været spottet alene på hjul af Jonas Vingegaard, men det er helt bevidst.

Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma havde taget fronten på 7. etape. Dermed sag den danske cykelrytter beskyttet af flere af sine holdkammerater.

Det samme kunne man ikke sige om Tadej Pogacar, der ingen hjælpere havde med sig. Derimod sad han som klistret til Jonas Vingegaards hjul.

Det er ikke første gang, at man har kunnet være vidne til et sådant scenarie på en flad etape i Tour de France. I mange tilfælde har der været scenarier, hvor Jonas Vingegaard har haft hjælpere med sig, mens Tadej Pogacar har været alene.

Ifølge UEA-sportsmanager Matxin Joxean Fernandez er det lige efter planen, hvorfor de er godt tilfredse med det.

“I den første uge og på sprinteretaperne er der altid meget stress. I dét øjeblik var det Jumbo, der tog ansvar og initiativ, og Tadej foretrak at være alene på Jonas’ hjul. Da Jumbo kørte forbi, hoppede Pogacar så ind bag,” siger han til TV 2 Sport.

Selvom Tadej Pogacar sad alene i Jonas Vingegaards hjul på 7. etape, var han ikke helt alene. Derimod var UAE-holdet opmærksomme på ham, og var klar til at træde til, hvis der skulle være brug for det.

“Vores ryttere holder øje med ham og sidder klar. Vi besluttede, at inden, han hoppede på Jonas’ hjul, kun skulle have to mand med sig. Der er så lidt plads og så mange, der gerne ville sidde i front. Det er for at undgå stress,” fortæller Matxin Joxean Fernandez også.

Efter 8. etape af Tour de France, er det stadig Jonas Vingegaard, der er helt i front i klassementet. Han bliver tæt forfulgt af Tadej Pogacar, der har 25 sekunder op til danskeren.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024