Fabian Cancellara afslører: Så mange watt kunne han træde

Foto: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Fabian Cancellara havde evner på en cykel, som kun få andre har formået at tangere.

Det er svært at komme udenom det faktum, at Fabian Cancellara var en af de mest succesfulde cykelryttere i sin tid. Derfor kan man heller ikke benægte det faktum, at han var en rigtig dygtig herre på cyklen.

I dag er der meget mere fokus på data, end der var i Cancellaras tid. Af denne grund var der ikke mange, der dengang var specielt interesseret i at vide, hvor mange watt han kunne træde.

Det har ændret sig med tiden, og nu har han endelig givet svar på spørgsmålet.

Det sker i et interview med YouTube-kanalen Cam Nicholls. Her kommer den tidligere cykelrytter med flere flotte eksempler på, hvor imponerende en kraft, han havde på cyklen.

Inden Cancellara valgte at indstille sin karriere, besluttede han at køre et sidste løb. Dette endte med at blive OL-enkeltstarten i 2016. Det var en god måde at afslutte sin karriere på, da han løb med sejren.

For at kunne sikre sig sejren, var den dengang 35-årige cykelrytter nødt til at træde 450 watt (5,8 W/kg). Det hjalp ham med at gennemføre enkeltstarten på en time og 12 minutter.

Derudover nævner han også en test over tre minutter, hvor han formåede at træde 640 W. Desuden bruger han den klassiske flade enkeltstart i Tirreno-Adriatico som eksempel, da han her kunne træde 520 watt i 11-12 minutter.

Schweizeren fortæller også, at han havde en normal løbsvægt, der lød på omkring 82 kilo. I interviewet kommer han ikke nærmere ind på, om der er tale om en gennemsnitswatt eller normalized power.

I dag er 42-årige Cancellara ikke længere cykelrytter, men det betyder ikke, at han har taget afsked med cykelsporten. Derimod er han stadig involveret i høj grad, da han er indehaver af holdet Tudor Pro Cycling.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024