Fabio Jakobsen skifter hold

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Supersprinteren Fabio Jakobsen har kontrakt med Soudal Quick-Step resten af året, hvorefter han vil være fortid på holdet.

Fabio Jakobsen har fået styr på fremtiden, og den er ikke hos Soudal Quick-Step. Derfor forlader han holdet, når hans kontrakt udløber ved årsskiftet.

I stedet har han indgået en aftale med Team DSM, som han vil cykle for fremadrettet.

Dette bekræfte World Tour-holdet på sin hjemmeside. Her oplyser de også, at den 26-årige sprinter har fået en treårig kontrakt på holdet.

Jakobsen kan derfor få en frisk start, efter et skuffende Tour de France. Han var udset til at være en af de klare favoritter til sprinteretaperne, men desværre blev det franske etapeløb ikke en succes.

Et styrt medførte, at han havde svært ved at præstere på cyklen. Derfor blev følte han også tvunget at udgå af årets Tour de France efter 12 etaper.

Undervejs måtte han ved flere lejligheder kæmper for at nå i mål inden for tidsgrænsen. Det var naturligvis hovedsageligt på de store bjergetaper, som bestemt ikke er hans spidskompetence.

Det er naturligvis vigtigt at understrege, at den hollandske cykelstjerne tidligere har haft stor succes i spurterne.

På nuværende tidspunkt står han noteret for 43 sejr i løbet af sin karriere, skriver Ekstra Bladet. Det omfatter sejre i store løb som Tour de France og Vuelta a España. I Vueltaen har han tilmed vundet fem etapesejre.

Hos DSM håber man naturligvis, at man kan få ham tilbage i topform. Formår de at gøre dette, vil der være gode chancer for, at han kan køre store etapesejre hjem til holdet.

Hos Soudal Quick-Step er Jakobsen holdkammerater med danske Michael Mørkøv, der også står uden kontrakt efter denne sæson. Han har dog endnu ikke meldt noget ud om sin fremtid.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024