gettyimages 1146462693

Barcelona har sikret 11,2 milliarder til at renovere Camp Nou

Fodboldapr. 25 2023, 6:49
FC Barcelona har sikret sig 11,2 milliarder kroner, der skal bruges til at renovere Camp Nou.
Det har været længe undervejs, men FC Barcelona har nu bekræftet, at de har sikret sig 1,5 milliarder euro (11,2 milliarder kroner) til renoveringen af Spotify Camp Nou.
Det skriver ESPN.
Oprindeligt havde den spanske klub sat en deadline, der hed 31. marts, hvor de skulle have fundet finansiering til projektet. De stigende renter medførte dog, at forhandlingerne blev udskudt.
Pengene kommer fra 20 forskellige investorer, og skal bruges til at give Camp Nou, der har plads til 99.000 tilskuere, en overhaling fra den ene ende til den anden.
La Liga-klubben har understreget, at 'klubbens aktiver ikke er blevet brugt som garanti, og at et realkreditlån ikke er optaget i stadion', efter rygter om, at de har været tvunget til at indgå kompromisser for at sikre finanseringen.
"Pengene skal tilbagebetales i forskellige rater, som skal betale progressivt efter fem, syv, ni, 20 og 24 år, med en fleksibel struktur, herunder med en henstandsperiode," oplyste klubben i en pressemeddelelse.
"Klubben vil begynde at tilbagebetale pengene, når arbejdet på stadion er afsluttet, ved at bruge indtægter skabt af Camp Nou."
Klubben har også bekræftet, at aktører som Goldman Sachs, JP Morgan, JLL, Perez-Llorca, DLA Piper, Key Capital Partners, Legends og IPG 360 er blandt investorerne.
Der vil for alvor bliver taget hul på renoveringen af Camp Nou, når denne sæson er færdigspillet. I næste sæson skal klubben afvikle sine kampe på Olympic Stadium, hvor der er plads til 50.000 tilskuere.
De håber at være tilbage på Camp Nou senest i november 2024, hvor de også kan fejre klubbens 125-års jubilæum. Arbejdet på det store stadion kommer dog til at fortsætte frem til 2026.
Mest læste