Dansk fodbold har fået en ny stemme med vægt. Og når vigtige beslutninger skal træffes, kan den gøre en reel forskel. Især i én konkret sammenhæng.
Dansk fodbold har fået et løft på den internationale scene. Jesper Møller, formand for Dansk Boldspil-Union, er netop blevet udpeget som vicepræsident i UEFA – en af de mest magtfulde poster i europæisk fodbold.
Udnævnelsen placerer ikke blot DBU-formanden i hjertet af beslutningsmaskineriet, men åbner også dørene til større indflydelse i fremtidige fordelinger af slutrunder og strategiske tiltag.
Det er en platform, som ifølge DR's kommentator Henrik Liniger potentielt kan få stor betydning for dansk fodbold.
For i UEFA’s eksekutivkomité lyttes der mere opmærksomt, når en vicepræsident ytrer sig.
Det er ikke bare en titel – det er en nøgle til at påvirke retningen for europæisk fodbold, både på synlige og mindre synlige områder.
Og selv om det endnu er uvist, hvordan Møller vil bruge sin nye position, står én ting klart: Mulighederne er blevet flere.
Et konkret håb har allerede meldt sig i horisonten: Et EM på dansk grund.
Danmark og Sverige har sammen afgivet bud på EM for kvinder i 2029, og med Møller i en mere indflydelsesrig rolle, virker ambitionen pludselig mere realistisk.
Ikke mindst fordi han får mulighed for at påvirke stemningen og stemmerne bag kulisserne.
Ifølge DR er det ikke kun Møllers nye post, der styrker buddet – også valget af to andre skandinaviske medlemmer, Lise Klaveness fra Norge og Ari Lahti fra Finland, til UEFA-komitéen, øger det nordiske gennemslag.
Tyskland har meldt sig ind i kampen med et modbud, og med både infrastruktur og traditioner i ryggen har de en solid sag.
Men ønsker UEFA et monopol på værtskaber til de store nationer? Det må tiden vise, og netop her kan Møllers evne til at samle støtte bag lukkede døre vise sig afgørende.
Med UEFA-præsident Aleksander Ceferins varslede tilbagetræden i 2027, spekuleres der nu i, om Jesper Møller kunne være en mulig arvtager.
Han har været en trofast støtte for Ceferin siden sin indtræden i UEFA i 2019, og da han var blandt de første til at opfordre sloveneren til at genopstille, står han solidt placeret internt.
Selv holder Møller kortene tæt til kroppen. En eventuel beslutning om at stille op som præsident afhænger af, hvordan situationen ser ud, når Ceferin melder klart ud – hvilket han senest skal gøre i slutningen af 2026.
Indtil da vil det være op til Møller at pleje dansk fodbolds interesser – både åbent og i det skjulte.
Hvad enten det handler om værtskaber, politiske holdninger eller mindre synlige beslutninger, der former sportens fremtid, har Danmark nu et stærkere kort på hånden.