Efter en kontroversiel hændelse bliver en spiller nødt til at forklare sig over for Irans fodboldforbund, mens bøden allerede er en realitet.
Fodboldspilleren Ramin Rezaeian, der repræsenterer den iranske klub Esteghlal Tehran såvel som det iranske landshold, er blevet idømt en bøde på 510 millioner rial, svarende til cirka 90.000 kroner.
Hændelsen, der førte til sanktionen, fandt sted før en kamp mod Chadormalu, hvor Rezaeian krammede en kvindelig fan, der havde formået at snige sig om bord på holdets bus.
Ifølge Footboom blev Rezaeian efterfølgende indkaldt til en høring af det iranske fodboldforbunds etiske komité.
Under iransk islamisk lov, der blev indført efter revolutionen i 1979, er fysisk kontakt mellem mænd og kvinder, der ikke er nært beslægtede, forbudt.
Det har medført, at episoden bliver betragtet som "usportslig opførsel," og derfor blev spilleren pålagt den betydelige bøde.
Rezaeians sag er ikke enestående i iransk fodbold.
Tidligere i 2024 blev målmand Hossein Hosseini også straffet for en lignende hændelse, hvor han krammede en kvindelig fan efter en kamp.
Han blev idømt en bøde på cirka 31.000 kroner og fik en spilledags karantæne.
Midt i disse sanktioner har sagen kastet lys over Irans strenge regler for offentlige interaktioner mellem mænd og kvinder.
Ifølge Footboom påpeger mange, at selv om kvinder fik - begrænset - adgang til stadioner i 2019, er deres interaktioner med spillerne og mænd udenfor familien stadig stærkt reguleret og ofte genstand for disciplinære handlinger.
Sagen om Ramin Rezaeian fremhæver de fortsatte udfordringer i balancen mellem sport og sociale normer i Iran.
Selv om et pres fra FIFA endte med at få åbnet dørene for kvinder på stadioner i Iran, bliver sager som denne ved med at minde om de strenge begrænsninger, der stadig eksisterer.
For Rezaeian er bøden en professionel og personlig udfordring, mens debatten fortsætter om nødvendigheden af sådanne regler i en moderne sportsverden.
Situationen rejser spørgsmål om forholdet mellem sportens universelle værdier og nationale love, der regulerer offentlige opførsler.