Når loven og sporten kolliderer, må nogen træffe beslutninger. FCK har truffet deres.
Da Rodrigo Huescas ankom til København i sommer, blev han modtaget med åbne arme og store forventninger.
Den mexicanske højre back, blot 21 år, blev hentet som en del af F.C. Københavns strategi om at anskaffe sig unge profiler med internationalt potentiale.
Med fart i fødderne og flair i spillet nåede han hurtigt at vise prøver på sit talent, men natten til den 25. januar blev Huescas målt til at køre 111 kilometer i timen på Kalvebod Brygge, hvor hastighedsgrænsen er 50.
En hastighed, der placerer ham solidt inden for kategorien vanvidskørsel – en forseelse, som ifølge dansk lovgivning kan medføre frakendelse af kørekort, bøder og op til 20 dages ubetinget fængsel.
Det juridiske efterspil nærmer sig nu, hvor sagen skal for Københavns Byret i slutningen af april.
Vanvidskørsel er et alvorligt brud, ikke kun på loven, men også på de værdier, en professionel fodboldklub gerne vil stå for.
Alligevel har F.C. København valgt ikke at sanktionere Rodrigo Huescas – i hvert fald ikke endnu.
I dagene efter hændelsen deltog han i klubbens træningslejr, og han har siden været en del af alle sportslige aktiviteter.
FCK’s sportsdirektør, Sune Smith-Nielsen, forklarer til TV 2 Sport, at klubben har ført samtaler med både Huescas og hans bagland, og at man vurderede, det var bedst, at han spillede videre – indtil der foreligger en dom.
- Når han så får sin straf, må vi kigge på det, lød det fra sportsdirektøren.
Cheftræner Jacob Neestrup tilføjer, at der var interne overvejelser om, hvorvidt Huescas burde starte inde mod Randers FC. Men det gjorde han.
Og han gjorde det med klubledelsens fulde opbakning, på trods af at han har begået en forseelse, der kan give ham en noget hårdere straf end et rødt kort.
Huescas har offentligt erkendt sin fejl og udtrykt stor anger.
- Jeg har dummet mig helt ubeskriveligt, har han udtalt.
F.C. København har tidligere markeret sig som en institution med høje standarder og ambitioner – ikke kun i spillet på banen, men også i kulturen omkring det.
Når en spiller, en offentlig person, bringer sig selv og sin klub i en uheldig position, forventer mange en mere tydelig konsekvens.
Ikke nødvendigvis en fyring eller en offentlig ydmygelse, men en markering. En pause. En symbolsk afstandtagen.
Foreløbig har FCK valgt en anden vej. Rodrigo Huescas fortsætter med at trække i trøjen og kæmpe for mesterskabet, mens han venter på at få sin straf i retten.