Et milliardprojekt med moderne faciliteter og kraftcentre skal give dansk fodbold et kæmpe løft. DBU forbereder sig nu på at offentliggøre de første detaljer om planerne.
Dansk Boldspil-Union (DBU) er tæt på at realisere den største investering i dansk fodbolds historie. Planen om et nationalt fodboldcenter, der skal løfte både elite- og breddefodbold, har været på tegnebrættet i flere år, og nu begynder det store projekt for alvor at tage form.
DBU har fundet den perfekte placering til centeret i Høje Taastrup, og ifølge organisationens vicedirektør, Kenneth Reeh, er man nu i en fase, hvor de endelige planer snart kan præsenteres.
"Vi håber på, at vi til marts til vores repræsentantskabsmøde kan præsentere vores partnere og helhedsplanen for projektet. Måske er vi ikke 100 procent i mål, men vi er så langt, at vi føler os klar til at dele planerne," udtaler Reeh.
Det samlede projekt forventes at koste mellem én og halvanden milliard kroner, og DBU har i længere tid arbejdet på at sikre finansieringen i samarbejde med partnere og investorer.
Selv om forløbet har været omfattende, er det nu så fremskredent, at DBU kan begynde at løfte sløret for detaljerne i projektet.
Med projektet, der har fået navnet ’Hele Danmarks klubhus’, skal landsholdenes nuværende base i Helsingør erstattes med moderne og tidssvarende faciliteter i Høje Taastrup.
Ifølge BT skal det nye center ikke kun gavne de danske landshold, men også bredden i dansk fodbold.
Planen inkluderer desuden etableringen af ni mindre DBU-kraftcentre fordelt rundt om i landet, der skal sikre bedre forhold til træning og udvikling af talenter.
Fodbolddirektør Peter Møller beskriver projektet som en milepæl for dansk fodbold.
"Det er jo det største infrastruktur- og kulturprojekt nogensinde i DBU’s historie. Det bliver en ’game changer’ for os alle sammen, også for landsholdene i forhold til at få et sted, hvor de er garanteret gode forhold," siger Møller.
Når projektet står færdigt, forventes centeret at rumme topmoderne fodboldbaner, hotelfaciliteter og træningsområder, der kan måle sig med de bedste landsholds faciliteter i Europa.
Planen er at opføre mellem fem og syv fodboldbaner med forskellige underlag og kvalitet, så landsholdene kan træne under optimale forhold.
Forventningen er, at det første spadestik til det storslåede projekt kan tages i 2026. Inden da skal en arkitektkonkurrence i løbet af næste år finde frem til det endelige design for centeret.
Peter Møller har tidligere udtrykt håb om, at centeret også kommer til at rumme et videnscenter med fokus på forskning i fodbold samt et medical center, hvor danske topspillere kan få den bedste behandling og skadesforebyggelse.
Med milliardprojektet i Høje Taastrup står dansk fodbold over for en historisk transformation, der vil sikre optimale rammer for både nutidens og fremtidens generationer af spillere.