Geraint Thomas om Giroen: Jeg havde vundet

Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Geraint Thomas føler sig overbevist om, at han godt kunne have vundet Giro d’Italia.

I år var Geraint Thomas tæt på at vinde Giro d’Italia, men sådan gik det ikke. Da han begav sig ud på den sidste enkeltstart, tabte han vigtig tid til Primoz Roglic, som endte med at vinde løbet.

Forud for denne enkeltstart havde Thomas et forspring på 26 sekunder, men Roglic var ganske enkelt flyvende. Derfor hentede han vigtig tid, og endte med at vinde med 14 sekunder.

Hvad der dog hører med til historien er, at Thomas havde problemer forud for etapen. I sidste ende var det også, hvad der endte med at koste ham etapen og sejren.

“Hvis jeg ikke havde haft den optakt til Giroen, ville jeg have kigget tilbage på det lidt mindre glad. Men så tror jeg også, jeg havde vundet, uden at lyde som en nar,” siger Thomas i sin podcast ifølge Feltet.dk.

“Hvis jeg ikke havde haft den infektion og mistet alt det arbejde op til, havde jeg været 15 sekunder hurtigere.”

Waliseren var i vintermånederne hårdt ramt af en infektion. Desuden var han i løbet af foråret tvunget til at lave om på sit løbsprogram på grund af sygdom.

Det var især enkeltstarterne, der endte med at koste meget tid for Thomas. Derfor er han også overbevist om, at han kunne have klaret sig bedre, hvis han ikke havde været syg.

På den sidste enkeltstart var det helt klart Roglic, der var den overlegne rytter. At Thomas også blev ramt af en defekt, gjorde det naturligvis ikke bedre for ham.

Efterfølgende har Thomas udtalt, at han er glad for, at han ikke blot blev slået med to sekunder. Det ville have gjort det sværere at bære tabet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024