Gianni Infantino langer ud efter danske medier: ‘Det kan ikke passe!’

Foto: Shutterstock

FIFA-præsident Gianni Infantino havde ikke mange pæne ord at sige, da han gjorde status på VM for kvindelandshold.

Søndag skal England og Spanien i aktion i finalen ved VM for kvindelandshold. Forud for denne kamp har FIFA-præsident Gianni Infantino gjort status på den store turnering.

I denne forbindelse har han naturligvis ikke tøvet med at rose sit eget arrangement. Desuden har han også sendt en stikpille i retning af medierne i flere lande, herunder Danmark.

Infantino brugte det mest af sin tid på at tale kvindefodbold op, da han ønsker, at der skal være mere ligestilling mellem kønnene.

Han gjorde det dog også klart, at han er træt af, at mange landes medier ikke har været til stede under VM-slutrunden i Australien og New Zealand.

“Det kan ikke passe, at der var 39 italienske journalister i Qatar, når Italien ikke var kvalificeret, og nul i New Zealand og Australien. Der var over 30 danske eller schweiziske journalister i Qatar og mindre end 10 her. Vi er nødt til at begynde at behandle mænd og kvinder på samme måde,” siger han ifølge B.T.

Det danske landshold havde kvalificeret sig til slutrunden, men blev slåede ud i ottendedelsfinalen af Australien.

Selvom Infantino havde travlt med at lange ud efter medier fra diverse lande, havde han også en opfordring til de kvindelige spillere. Han mener, at kvinderne selv har magten til at lave om på situationen.

“Nu er det tid til at behandle kvinder og mænd lige. Jeg siger til alle kvinder – og I ved, at jeg har fire døtre, så jeg har et par stykker derhjemme – at I har magten til at forandre. I skal bare gøre det. Skub til dørene, de er åbne. Bliv ved med at drømme. Lad os gå efter fuld ligestilling,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024