Gino Mäders tragiske dødsfald i Schweiz Rundt: Nu får det konsekvenser

Foto: RvS.Media/Basile Barbey/Getty Images

Den 26-årige Gino Mäder afgik torsdag ved døden efter et voldsomt styrt på 6. etape af Schweiz Rundt. Det har fået hans hold til at trække sig fra løbet.

Bahrain Victorious har truffet en beslutning om at trække hele holdet ud af Schweiz Rundt. Det skriver holdet i et opslag på det sociale medie Twitter.

Det er en beslutning, der er blevet truffet efter den tragisk nyhed om, at schweiziske Gino Mäder mistede livet efter et styrt.

Den 26-årige cykelrytter havde et meget voldsomt styrt på 6. etape af Schweiz Rundt. Her røg han med høj fart ud over en skrænt, hvorfra han endte i et vandløb. Her blev han fundet livløs.

Det lykkedes for redningspersonale på stedet at få ham genoplivet, hvorefter han blev fløjet til et hospital i nærheden. Her stod det desværre klart, at hans liv ikke stod til at redde.

Lørdag morgen har Bahrain Victorious derfor meldt ud, at de har trukket sig fra løbet. Det samme gør sig gældende for Tudor Pro Cycling Team, der også meddelte lørdag morgen, at de har trukket holdet ud af løbet.

På trods af den tragiske nyhed om Gino Mäders død, er løbet ikke slut. Lørdag er det 7. etape af løbet, der står for skud, hvilket er den næstsidste. Løbet bliver i skrivende stund ført af danske Mattias Skjelmose.

Fredagens etape valgte man at afvikle som en mindeetape. Det betyder, at rytterne sammen kørte etapen i et roligt tempo for at ære Gino Mäder. Det samme bliver ikke tilfældet for hverken 7. eller 8. etape.

Dog er lørdagens etape blevet ændret, da tidtagningen stopper på sidste bjergtop, som er 18,8 kilometer fra mål. Vinderen bliver kåret på målstregen senere.

Løbsdirektør Olivier Senn har i en pressemeddelelse meldt ud, at beslutningen om at gennemføre løbet et truffet i fællesskab med Gino Mäders familie, holdene og rytterne.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024