Her ender styrt Mark Cavendishs Tour-karriere

Foto: David Ramos/Getty Images

Mark Cavendish styrtede på 8. etape af Tour de France, hvilket har tvunget ham til at udgå fra det franske etapeløb.

Mark Cavendish var involveret i et voldsomt styrt på 8. etape af Tour de France. Det har tvunget ham til at udgå, og dermed har han måttet opgive drømmen om at vinde sin etapesejr nummer 35.

Ifølge Sky Sports blev han sendt i asfalten, da der var kontakt i feltet. Det skete med omkring 60 kilometer til målstregen på 8. etape, der strakte sig fra Libourne til Limoges.

Efter styrtet blev han liggende på jorden, hvor han tog sig til skulderen. Umiddelbart derefter modtog han lægehjælp på stedet, inden han blev kørt på hospitalet af en ambulance.

Kort tid efter blev det officielt bekræftet af løbsarrangørerne, at Cavendish havde trukket sig fra løbet.

I løbet af sin karriere er det blevet til 34 etapesejre i Tour de France for Cavendish. Det samme er tilfældet for belgiske Eddy Merckx, hvorfor de deler rekorden for fleste sejre i det franske løb.

Fredag var han få meter fra at tage en historisk sejr i Bordeaux, men han var ikke hurtig nok til at tage sejren foran Jasper Philipsen. Ifølge Sky Sports var dette angiveligt forårsaget af, at han havde en smule problemer med sine gear.

Allerede inden der blev taget hul på dette års Tour de France, havde Cavendish meldt ud, at det ville blive det sidste af slagsen for hans vedkommende.

Den 38-årige cykelrytter kommer derfor ikke til at vinde sin etapesejr nummer 35. Han vandt sin første etape i 2008. I alt vandt han fire etaper det år, og blot tre år senere, var han oppe på 20 stk.

I 2021 vandt han også fire etaper, hvilket bragte ham op på samme niveau som Merckx. Han havde håbet at kunne overgå den belgiske cykellegende i år. Men det står nu klart, at det ikke kommer til at ske.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024