‘Holdlæge limede mit ansigt sammen’: Cykelstjerne åbner op efter slemt ulykke

Foto: Etienne Garnier - Pool/Getty Images

Dylan van Baarle blev efterladt med ar i ansigtet, en brækket hånd samt skulder, efter et slemt styrt under Paris-Roubaix.

Dylan van Baarle har udtalt sig om sit styrt i Arenbergskoven under dette års Paris-Roubaix, og har forklaret, at han efter omstændighederne har det okay.

Den hollandske cykelrytter, der er holdkammerater med danske Jonas Vingegaard, pådrog sig en brækket hånd og skulder, og holdlægen måtte ‘lime’ han ansigt sammen.

Van Baarle har også forklaret, hvor det voldsomme styrt endte med at ske, men har samtidig understreget, at han ikke bebrejder nogen for det.

“At styrte er en del af løbet på en eller anden måde,” sagde han ifølge Cyclingnews.

“Jeg var nr. 10 eller 11 i Arenbergskoven, og så fik Fred Wright (Bahrain Victorious) et fladt fordæk foran mig. Jeg håbede at blive på cyklen, men hans cykel gik til højre og hans krop til venstre, og jeg kørte hen over hans cykel og landede på jorden.”

“Jeg bemærkede med det samme, at hele min krop gjorde ondt, og at mit ansigt blødte voldsomt. Jeg sagde til mekanikeren: ‘Det her går ikke længere’. Så blev jeg hurtigt lagt i ambulancen og kørt til et hospital i Frankrig.”

Van Baarles prøvelse sluttede dog ikke helt, da han blev bragt til hospitalet i Valenciennes.

“De to og en halv time, jeg lå der, virkede så lange,” sagde han.

“Jeg var på skadestuen uden telefon og ingen familie, så jeg kunne ikke kontakte nogen. Så sagde en fransk læge, at jeg kunne komme i kontakt med nogle mennesker via hans Instagram-konto for at fortælle dem, at jeg var okay.”

De franske læger ville håndtere Van Baarles skader i ansigtet, men før de begyndte på dette, greb Jumbo-Visma-teamets læge, som ankom til hospitalet på det tidspunkt, ind.

“Franskmændene ville sy de tre sår i mit ansigt, men vores holdlæge sagde, at vi kunne lime dem. Han tog over, og så limede holdlægen mit ansigt sammen,” sagde han.

Van Baarle var derefter i stand til at rejse hjem, men står over for yderligere undersøgelser og en periode, hvor han ikke kan cykle.

“Jeg skal til en ny scanning i Holland på torsdag. Foreløbig skal jeg lave så lidt som muligt og vente. Det vil være fint, for jeg kan virkelig ikke gøre meget lige nu,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024