Iga Swiateks træner med chokafsløring efter triumf i French Open

Foto: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Iga Swiateks træner, Tomasz Wiktorowski, er kommet med en overraskende afsløring i kølvandet på French Open.

Træner Tomasz Wiktorowski har hævdet, af Iga Swiatek ikke vidste, om hun ville være i stand til at spille med i French Open. Det fandt hun først ud af ‘i sidste øjeblik’.

Dette skyldes, at hun pådrog sig en skade i højre lår, da hun spillede mod Elena Rybakina i kvartfinalen i Rom. Derfor var der tvivl om, hvorvidt hun ville nå at blive klar til French Open.

Det blev hun, og lørdag kunne hun løfte trofæet, efter at have besejret Karolina Muchova med cifrene 6-2, 5-7 og 6-5. Dermed vandt hun også sin fjerde Grand Slam-titel.

“Iga følte mere pres end sidste år. Det var en stor kamp. Det var finalen i en Grand Slam. At være her to år i træk, betyder noget. Men man forventer også mere af sig selv,” sagde Wiktorowski til Eurosport.

“Hun har arbejdet sig gennem alle de hårde tider i år. Hun blev hårdt skadet i Indian Wells og droppede derfor Miami. Efter Rom var vi usikre på, at hun ville kunne spille French Open indtil sidste øjeblik.”

“Derfor var det her den sværeste kamp for mig, siden jeg blev hendes træner.”

Efter finalen indrømmede Swiatek også, at dette var den sværeste Grand Slam-titel at vinde. Det skyldtes særligt, at hun var presset på grund af sin skade.

“Helt klart den her. Den var en smule hårdere på grund af skader og pres, men også at vende tilbage til turneringen som forsvarende mester,” sagde hun.

“Jeg er glad for, at jeg har afsluttet grussæsonen så godt, og a jeg overlevede det. Jeg kommer aldrig til at betvivle min egen styrke igen.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024