Canadas ishockeylandshold tog en dramatisk sejr over USA, da de to arvefjender natten til fredag tørnede sammen i finalen ved en firenationersturnering i Boston.
Kampen endte 3-2 efter overtid. Og det var ikke blot et opgør mellem to af verdens bedste ishockeynationer. Den bar også tydelige præg af den seneste politiske spænding mellem de to lande.
Finalen blev afgjort af Edmonton Oilers-stjernen Connor McDavid, der otte minutter og 18 sekunder inde i overtiden sendte pucken i nettet og sikrede Canada sejren.
For McDavid og resten af holdet var triumfen en vigtig bekræftelse på nationens ishockeydominans.
"Det er ikke en olympisk guldmedalje, men sejren betyder alverden for vores hold. Alle kæmpede så hårdt. Det var specielt. Det var ikke nødvendigvis kønt, men vi fandt en vej," sagde McDavid ifølge AFP.
Undervejs i kampen vendte USA et 0-1-nederlag til en 2-1-føring, men canadierne svarede igen og fik udlignet.
Stemningen i Boston var elektrisk, ikke mindst på grund af den intense optakt til finalen.
Finalen kom i kølvandet på et ophedet første opgør i turneringen, hvor USA vandt 3-1 i Montreal.
Den gang reagerede de canadiske fans ved at buhe af den amerikanske nationalmelodi, og allerede efter ni sekunder brød de første slagsmål ud på isen.
Op til finalen var spændingen ikke kun sportslig.
USA's præsident Donald Trump benyttede lejligheden til at provokere sin nordlige nabo ved at gentage sin kontroversielle udtalelse om at gøre Canada til USA's 51. stat.
"Jeg kommer til at ringe til vores fremragende amerikanske ishockeyhold for at anspore dem til sejr over Canada, som med meget lavere skat og meget stærkere sikkerhed en dag - måske snart - bliver vores værdsatte og meget vigtige 51. stat," skrev Trump på Truth Social.
Han inviterede også den canadiske premierminister Justin Trudeau til at se kampen sammen med ham på tv. Her refererede Trump til Trudeau som "guvernør", hvilket antydede, at han allerede så Canada som en del af USA.
Efter kampen svarede Trudeau skarpt tilbage på X (tidligere Twitter): "I kan ikke tage vores land – og I kan ikke tage vores sport."
Mens politiske kommentarer fløj gennem luften, var det på isen, at det endelige svar blev givet. Canada sikrede sig håneretten, og turneringens topscorer, Nathan McKinnon, var ikke i tvivl om betydningen.
"Vi bryster os af at være den bedste ishockeynation i verden, og vi har håneretten. Vi skal gå ud og bevise os selv igen om et år," sagde han med henvisning til vinter-OL i Torino 2026, hvor de to stormagter utvivlsomt vil krydse klinger igen.