Israel og Palæstinas flag bandlyst til EM-landskamp

Foto: Shutterstock

Det bliver ikke tilladt at medbringe hverken det palæstinensiske eller israelske flag til kampen.

Konflikten mellem Israel og Palæstina blev taget til et helt nyt niveau i weekenden. Her iværksætte Hamas massive og omfattende angreb på Israel.

Det har naturligvis trukket overskrifter i medier verden over, ligesom det har resulteret i debat på de sociale medier. Det handler primært om, at der er delte meninger om, hvilken side man skal støtte.

Og nu er det kommet frem, at FA har besluttet at bandlyse både Israel og Palæstinas flag. De må derfor ikke medbringes på Wembley Stadium til Englands kommende kampe.

Selvom det er blevet besluttet, at flag ikke må medbringes, vil der være en lille mindeceremoni for ofrene i Israel. Dette vil finde sted, når England fredag får besøg af Australien.

Beslutningen blev offentliggjort torsdag, hvor FA også meddelte, at de vil vise respekt for ofrene.

“Fredag aften vil vi mindes de uskyldige ofre for de ødelæggende begivenheder i Israel og Palæstina,” lyder det i en pressemeddelelse.

“Vores tanker er hos dem, deres familier og venner i England og Australien, og med alle dem, der er berørt af denne igangværende konflikt. Vi står for menneskeheden og en ende på død, vold, frygt og lidelse.”

“Englands og australske spillere vil bære sorte armbind under deres kamp på Wembley Stadium. Der vil også være en periode med stilhed før kampstart.”

“Efter diskussioner med partnere og eksterne interessenter vil vi kun tillade flag, tøjsæt og andre repræsentationer af nationalitet for de konkurrerende nationer på Wembley Stadium til de kommende kampe mod Australien og Italien.”

Det er imod normen, at FA allerede et døgn før en kamp meddeler, at der vil være et minuts stilhed før kampstart. Normalt bliver det først meddelt i forbindelse med selve kampen.

I denne forbindelse er der blevet meldt ud på forhånd, for at kunne håndtere det stor pres vedrørende konflikten.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024