Ivan Toney har spillet penge mod sit hold 13 gange

Foto: Rob Newell - CameraSport via Getty Images

Ivan Toney har fået karantæne i otte måneder. Det skyldes, at han har brudt reglerne for sportsbetting i England.

I forbindelse med den otte måneder lange karantæne, som Ivan Toney er blevet idømt, er der blevet udarbejdet en skriftlig begrundelse. Af denne fremgår det, at han er ludoman.

Fredag blev en række nye detaljer i Ivan Toneys karantænesag præsenteret.

Det har i et par uger været kendt, at han er blevet udelukket i otte måneder for bud på reglerne for sportsbetting. Nu har det engelske fodboldforbund valgt at offentliggøre de specifikke årsager til dette.

Her er det blevet slået fast, at Ivan Toney lider af spilafhængighed. Desuden er det også kommet frem, at han flere gange har spillet mod sit eget hold. Dette er dog ikke ensbetydende med, at der er tale om matchfixing.

“Der er ikke nogen beviser for, at Mr. Toney har påvirket eller været i en position hvor han kunne påvirke sit eget hold til at tabe, da han indgik væddemål mod sit hold,” står der i rapporten ifølge Brentford.

“Han var ikke på holdkortet eller i stand til at spille på daværende tidspunkt,” lyder det også fra klubben, der ligesom Ivan Toney accepterer begrundelsen for karantænen.

Ifølge Sky Sports er det sket i alt 13 gange, at han har placeret væddemål mod sit eget hold.

I alt har Brentford-angriberen erkendt 232 brud på reglerne for sportsbetting. Han har fået tilladelse til at træne med sin klub i fire ud af de otte måneder, hvor han er idømt karantæne.

Det betyder, at han fra den 17. september 2023 må begynde at træne med holdet igen. Han får dog ikke tilladelse til at spille kamp før 16. januar 2024.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024