Jan Ullrichs vanvittige rekordforsøg: ‘Jeg røg 700 cigaretter på en dag’

Foto: Leonhard Simon/Getty Images

Den tidligere cykelrytter Jan Ullrich har oplevet en nedtur, som kun få sportsfolk kan forholde sig til.

Den tyske cykellegende blev opdaget i at have taget doping, efter at have vundet flere store sejre. Blandt andet kørte han sig til en samlet sejr i Tour de France.

Doping har dog ikke været hans eneste last. Derimod har han fortalt åbent om, hvordan et misbrug af stoffer og alkohol næsten kostede ham livet.

Det taler han også om i tv-dokumentaren ‘Jan Ullrich – Der Gejagte’. Her fortæller han om en mørk periode, hvor han jagtede nye kick efter sit karrierestop. Og det fik ham til at træffe nogle bizarre beslutninger.

Blandt andet forsøgte han at slå en verdensrekord ved at ryge flest cigaretter på en dag. Det er næppe et rekordforsøg, som mange andre tidligere sportsstjerner vælger at kaste sig over.

“Engang forsøgte jeg at sætte verdensrekord. Jeg røg 700 cigaretter på en dag. Det er mig en gåde, hvordan jeg kunne holde ud så længe,” siger han i den nye dokumentar.

Rygning er langt fra det eneste, som han har udsat sin krop for. I årene efter karrieren udsatte han sin krop for lidt af hvert. Blandt andet havde han også et stort misbrug af både whisky og kokain.

“Jeg kunne drikke mere og mere whisky, sniffe mere og mere kokain. Mange andre mennesker havde slået sig selv ihjel,” fortæller han.

Hans familie efterlod ham i et sommerhus på Mallorca, fordi han ikke kunne styre sit misbrug. I dag har han lagt det bag sig, og har formået at kæmpe sig tilbage til overfladen.

Netop derfor har han også valgt at åbne op om sit misbrug. Han fortæller ligeledes, at han har set den nye dokumentar som en form for terapi.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024