Jonas Vingegaard: Dette er langt vigtigere end Tour de France

Foto: Bernard Papon - Pool/Getty Images

Jonas Vingegaard har allerede opnået mange store ting i sin karriere. Alligevel er der én af dem, der særligt skiller sig ud.

Sidste år vandt Jonas Vingegaard for første gang Tour de France. Det skal han forsøge at gøre igen i år, hvorfor der hviler et stort pres på den danske cykelrytter.

Flere eksperter har allerede spået, at han har gode chancer for at vinde det ikoniske løb igen. Han kan dog forvente at få kamp til stregen, da rivalen Tadej Pogacar er ivrig efter at genvinde den gule trøje.

Allerede sidste år udtalte Jonas Vingegaard og hans hustru, Trine, at målet er at vende tilbage til Københavns Rådhus i år. For at kunne dette, er han dog først og fremmest nødt til at vinde Tour de France.

Spørger man den verdenskendte Jumbo-Visma-rytter, er det ikke Tour de France-sejren, der er hans største bedrift. Derimod peger han på noget helt andet i denne forbindelse.

Den 26-årige cykelrytter er ikke i tvivl om, at det var større for ham at blive far, end at stå øverst på podiet i Paris.

“Det har været helt fantastisk at blive far. Det er helt ubeskriveligt og det største, der er sket i mit liv. At have sådan et lille menneske, man skal passe på og tage sig af. Der er ikke nogen, der kommer og fortæller dig, hvad du skal og ikke skal gøre. Pludselig skal man lære at være voksen og tage hånd om et lille barn,” siger han til TV 2.

“Det er en kæmpestor opgave, og på en måde har jeg efterfølgende indset, at cykling kan være lidt lige meget. Det vigtigste er familien.”

Jonas Vingegaard og hustruen blev forældre til lille Frida, da hun kom til verden i september 2020. Derfor er hun snart tre år, og har ved flere lejligheder været med sin far rundt i verden til cykelløb.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024