Jonas Vingegaard drømmer om sejre i rødt og hvidt

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Jonas Vingegaards program for næste sæson omfatter flere store løb. Men han overvejer også at iføre sig den danske landsholdstrøje.

Den danske cykelrytter har igen Tour de France som sit primære mål for næste sæson. Han har i sinde at følge et løbsprogram, der minder meget om det, han har haft i 2023. Det har nemlig vist sig at fungere rigtig godt for ham.

Men han er også åben for at skulle iføre sig den danske landsholdstrøje. Hvis det skal blive en realitet, vil det sandsynligvis ske til OL til sommer. Det fortæller han til mediet WielerFlits

“Det ville være fantastisk at kunne stille op ved de olympiske lege,” siger Vingegaard.

Han er dog i tvivl om, hvorvidt det er en rute, der er ideel for ham. Derfor er det heller ikke en garanti, at han i det hele taget får en plads i truppen. Især ikke da han konkurrerer med andre stjerner som Mads Pedersen, Kasper Asgreen og Mattias Skjelmose.

“Hvis jeg vil køre, så tror jeg, at vi har så mange gode ryttere i Danmark til en rute som denne (OL-ruten i Paris, red.), at mine chancer for udtagelse nok ikke er særlig høje. Vi må også se, hvad planen er efter Tour de France,” siger han.

Til efteråret vil det også være muligt for ham at iføre sig rødt og hvidt. Her bliver der kørt VM i Schweiz, hvilket løber af stablen efter Vuelta a España. Ruten vil her være mere krævende, og det kan være en fordel for Vingegaard.

“Ruten i år er kuperet og hård, så det kunne være, at jeg kunne tænke mig at køre VM. Den beslutning skal vi tage senere i 2024, men det er noget, jeg overvejer sammen med holdet,” lyder det.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024