Jonas Vingegaard dropper VM: Nu taler landstræneren ud

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Jonas Vingegaard har igen meldt fra til VM, da det ikke passer ind i hans program. Nu reagerer landstræner Anders Lund på hans beslutning.

Hvis han ikke selv havde meldt fra, ville Jonas Vingegaard være selvskrevet til en plads på det danske mandskab under VM. Han er nemlig ubestridt den største cykelstjerne i Danmark.

Alligevel bliver han dog ikke en del af holdet, da han har meldt fra for anden gang i træk. Derfor bliver VM i linjeløb igen uden Jumbo-Visma-rytteren. Han sprang også over løbet i Australien sidste år, da det ikke passede ind i hans program.

Når der i august bliver kørt VM i Skotland, vil han igen være fraværende. Til gengæld er der flere andre danske stjerner, der har accepteret muligheden for at deltage i løbet.

Dette gør sig gældende for både Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen. Desuden vil der blive udtage yderligere fire ryttere, men navnene på disse er endnu ikke blevet offentliggjort.

Landstræner Anders Lund håber naturligvis på, at han på sigt kan få glæde af Jonas Vingegaard. Han tager det dog ‘stille og roligt’, at han igen har valgt at melde fra.

“Jeg tager det ret stille og roligt. Jeg havde en god snak med ham og hans hold for ikke så lang tid siden. De har nogle planer for Jonas lige efter Touren, og de harmonerer ikke med VM,” siger han til Ekstra Bladet.

Samtidig bekræfter han også, at Jonas Vingegaard ønsker at være en del af landsholdet. Derfor kommer der også en dag, hvor han beslutter sig for at deltage i VM. Og det kan blive næste år, lyder det fra Anders Lund.

“Han har faktisk indikeret, at han er klar til at give den en skalle fra næste år og komme mere med for at prioritere landsholdet mere,” fortæller han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024