Jonas Vingegaard-duel venter: Movistar-stjerne bekræftet til Spanien Rundt

Foto: David Ramos/Getty Images

Der er lagt op til en spændende duel mellem Tour de France-vinder Jonas Vingegaard og Movistar-stjernen Enric Mas.

Om mindre end fjorten dage, tages der hul på årets sidste Grand Tour, Vuelta a España.

I år bliver det med deltagelse af et af cykelsportens helt store navne. Danske Jonas Vingegaard skal nemlig forsøge at tage sin anden Grand Tour-sejr i år, efter at have vundet Tour de France.

Her kommer han dog til at få konkurrence fra flere store navne. Blandt andet skal han konkurrere med sin egen holdkammerat Primoz Roglic, som han deler kaptajnrollen med.

Og nu er det også blevet bekræftet, at de får selskab af den 28-årige Enric Mas. Det har Movistar meddelt med et opslag på X, som før hed Twitter.

Den spanske rytter havde ikke heldet med sig under dette års Tour de France. Allerede på første etape blev han tvunget til at udgå. Det skyldes, at han med 20 kilometer til mål styrtede, hvilket kostede ham et brækket skulderblad.

Men nu er han tilbage på cyklen, og han er klar til at duellere med danske Vingegaard på de danske landeveje.

Sidste år var Mas med i kampen om den samlede sejr. Det gik dog ikke hans vej, da han måtte tage til takke med en samlet 2.-plads. I stedet var det Remco Evenepoel, der kunne lade sig kåre som samlet vinder.

Denne sæson har ikke været den bedste for Mas, der står noteret for nul sejre. Hans bedste resultat kom under Baskerlandet Rundt, hvor han på 3. etape sluttede som nummer tre efter Vingegaard og Mikel Landa.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024