Jonas Vingegaard: ‘Han har lært mig mange ting. Han er en rigtig mentor’

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Jonas Vingegaard har afsløret, at han har lært rigtig meget af sin holdkammerat Primoz Roglic, som han må undvære under Tour de France.

Det er for nylig blevet afsløret, at Primoz Roglic ikke kommer til at deltage i Tour de France i år. Derfor bliver danske Jonas Vingegaard nødt til at klare sig uden den slovenske profil ved sin side.

I denne forbindelse har Vingegaard udtalt sig om forholdet til Roglic. Her har han afsløret, at deres venskab har været meget vigtigt for ham, mens han arbejdet sig mod toppen.

“Det bliver naturligvis ikke det samme, når han ikke er der. I 2022 kørte vi mod bjergene med to kaptajner. Til sommer bliver jeg den eneste,” sagde Vingegaard i et interview med Tour de France.

Det kommer naturligvis til at få betydning for Vingegaard, at han ikke har Roglic med sig. Deres samarbejde viste sig flere gange at være effektivt i kampen mod Tadej Pogacar.

På flere etaper foretog de koordinerede angreb mod den slovenske stjerne, hvilket udmattede ham. Dette spillede en stor rolle i, at Vingegaard kunne sikre sig vigtige sekunder på flere etaper.

“Primoz Roglic har altid været meget vigtig for mig – på og af cyklen,” sagde Vingegaard.

“Han har en utrolig ro og tog mig hurtigt under sine vinger, da jeg kom til holdet. Han lærte mig en masse ting. Han er en rigtig mentor. Jeg ved, at hvis jeg får brug for ham, så kan jeg altid ringe til ham under næste Tour de France.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024