Jonas Vingegaard holder tæt øje med Primoz Roglic

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Jonas Vingegaard får en ny rival, når han næste år skal forsøge at vinde Tour de France for tredje gang i træk. Han skal nemlig cykle mod sin tidligere holdkammerat, Primoz Roglic.

Jumbo-Visma har afsløret, at Jonas Vingegaard stiller til start ved Tour de France i næste sæson. Her skal han forsøge at besejre nogle af de største stjerner i cykelsporten. Dette omfatter blandt andet hans tidligere holdkammerat Primoz Roglic, der er skiftet til BORA – hansgrohe.

“Det bliver meget mærkeligt. Han kørte for dette hold i otte år, og han har derfor været her i al den tid, som jeg har. Primoz har været her så længe, så det bliver en stor forandring for alle. Fra holdkammerat til rival,” siger Vingegaard til WielerFlits.

Han lægger heller ikke skjul på, at han har stor respekt for sin tidligere holdkammerat. Af denne grund ved han, at det bliver svært at vinde over den slovenske stjerne i Tour de France.

“Han ved, hvad vi er gode til, men vi kender også hans styrker. Han har dog så mange af dem, at det er svært at nævne dem alle. Primoz er så stærk en rytter, han er god til alle aspekter af løbene, men mest af alt er han mentalt stærk,” lyder det.

Vingegaard lægger ikke skjul på, at det igen er Tour de France, der er det helt store mål for ham. Han ved dog godt, at det ikke bliver nemt at vinde for tredje gang i træk, da konkurrencen vil være stor. Og han ved også hvem, der er værd at holde øje med.

“Næste sommer vil der være fire ryttere med ham inkluderet: Tadej Pogacar, Remco Evenepoel og mig selv, som alle har en god chance i kampen om den samlede sejr,” lyder det fra Vingegaard.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024