Jonas Vingegaard om kaptajnrollen i Touren: Det regner jeg ikke med

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Jonas Vingegaard er klar til Tour de France næste år, men han regner ikke med at skulle dele kaptajnrollen med Sepp Kuss.

Hvis Jonas Vingegaard formår at vinde Tour de France for tredje gang i træk, har han opnået noget helt særligt. Kun fem andre ryttere i historien har opnået denne bedrift.

Fælles for begge hans triumfer i Tour de France er, at han har haft Sepp Kuss med som hjælperytter. Denne rolle kommer han formentlig også til at indtage næste år.

Dog har der været stillet spørgsmålstegn ved dette. Det skyldes, at Kuss endte med at vinde Vuelta a España i år. Ligeledes har han selv udtalt i flere interviews, at han ville være åben for en delt kaptajnrolle under Tour de France.

Vingegaard har hidtil været tavs omkring dette, men nu åbner han op i et interview med DR. Her afslører han, at han selv forventer, at han er kaptajn næste år.

“I Tour de France vil det nok ende med, at jeg er kaptajn. Han har måske den rolle, som han har haft de sidste par år, hvor han hjælper og så skal køre til målstregen efterfølgende,” siger han til DR.

“Han er jo så stærk, at selv hvis han gør det, ligger han nærmest i top-5. Så på den måde kan man holde ham inde i spillet.”

I år havde Kuss også fin succes i Tour de France, da han sluttede som nummer 12. Hvis ikke han havde været hæmmet af et styrt på 20. etape, havde han sandsynligvis holdt sig inde i top-10.

I interviewet med DR fortæller Vingegaard også, at det sandsynligvis bliver Kuss, der tager kaptajnrollen i næste års Vuelta a España.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024