Jonas Vingegaard om særligt hjælpemiddel: ‘Det ringer ikke en klokke’

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Hvis man skal kunne slå Tadej Pogacar, skal der ekstraordinære metoder i brug. Det gælder også for Jonas Vingegaard.

Sidste år formåede Jonas Vingegaard at vinde over Tadej Pogacar, og han kunne derfor stille sig øverst på podiet i Tour de France.

Det var dog ikke blot som følge af god taktik, moderne udstyr og en imponerende træningsindsats, at den danske cykelstjerne vandt verdens største cykelløb.

Team Jumbo-Visma brugte nemlig også kunstig intelligens til at give deres ryttere en fordel.

Kristian van Kuijk fra Maastricht University har afsløret overfor New Scientist, at han og hans kolleger via AI og matematiske modeller var med til at give Vingegaard en fordel.

Konkret stod han og hans kolleger for at udvikle en model, der hjalp med at optimere rytternes diæt og indtag af kalorier under hver etape.

I en sport, hvor selv de mindste justeringer kan gøre en stor forskel, kan den præcise dosering af kost have spillet en rolle i duellen mellem Vingegaard og Pogacar.

Til B.T. har den danske cykelrytter dog afsløret, at han ikke selv var klar over det. Derfor må det antages, at det er ledelsen, der har stået for det.

“Hvad for noget? Det ved jeg ikke noget om? Nej, det aner jeg ingenting om,” lød det fra Tour de France-vinderen, da B.T. spurgte ind til det.

“Det ringer ikke en klokke. Jeg har overhovedet ikke hørt noget om det. Vi har haft en plan om at prøve at køle kroppen så meget som muligt. Og vi træner meget i forhold til at lære kroppen at optage mere sukker – optage en masse sukker,” sagde han også.

Han slog dog fast, at det ikke er noget, der har hans fokus. Han koncentrerer sig derimod bare om at træde i pedalerne. Holdet og ledelsen lader han derfor om at varetage arbejdet med at tage nye teknologiske virkemidler i brug.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024