Jonas Vingegaard skriver historie og vinder stor pris

Foto: David Ramos/Getty Images

Han er den eneste dansker, der nogensinde har gjort det, og har derfor skrevet sig ind i historiebøgerne.

Der er ikke nogen, der er i tvivl om, at Jonas Vingegaard er en rigtig dygtig cykelrytter. Og det har han nu også en pris, han kan bruge som bevis for det.

Den danske Jumbo-Visma-stjerne er nemlig blevet kåret som verdens bedste cykelrytter, skriver TV 2  Sport.

Konkret er han blevet kåret som vinder af den eftertragtede Velo d’Or-pris. Det er en pris, der bedst kan sidestilles med fodboldens Ballon d’Or, som gives til verdens bedste fodboldspiller.

Det er naturligvis en stor bedrift, at han er blevet kåret som vinder af denne pris. For at kunne vinde, har han nemlig været nødt til at overgå flere andre store stjerner. Dette omfatter blandt andet danske Mads Pedersen, men også Tadej Pogacar og Jasper Philipsen.

Det er naturligvis ikke hvem som helst, der har stået for at kåre ham som vinder. Derimod er han blevet kåret som vinder af en jury, der består af flere internationale cykeljournalister. Sådan har det været, siden prisen blev uddelt for første gang i 1992.

Vingegaard vandt med i alt 142 point, hvilket var nok til at slå både Mathieu van der Poel (133 point) og Tadej Pogacar (126 point). Desuden var Mads Pedersen også nomineret.

Det er i sig selv en stor bedrift at have vundet denne pris. Hvad der er med til at gøre det mere bemærkelsesværdigt er, at han er den første dansker til at vinde den.

Han er blevet kåret som vinder efter en sæson, hvor han ikke blot vandt Tour de France, men også både O Gran Camiño, Baskerlandet Rundt og Criterium du Dauphine. Desuden kunne han også runde sin sæson af med en flot 2.-plads i Vuelta a España.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024