Jonas Vingegaard tager ikke kampen op med Tadej Pogacar

Foto: Michael Steele/Getty Images

Jonas Vingegaard kommer ikke til at tage kampen op med Tadej Pogacar i den kommende sæson.

Den slovenske stjerne Tadej Pogacar overraskede mange, da han afslørede, at han skal køre Giro d’Italia i den kommende sæson.

Det skyldes, at det ikke har fået ham til at droppe at køre Tour de France. Derimod har han besluttet sig for at køre begge Grand Tours, selvom de bliver afviklet kort tid efter hinanden.

Havde man håbet på, at man kunne opleve Pogacar og Vingegaard kæmpe i det italienske etapeløb, bliver man dog overrasket. Den danske cykelrytter har nemlig ikke planer om at deltage i den italienske Grand Tour.

I et interview med GCN bekræfter Merijn Zeeman, der er sportsdirektør for Jumbo-Visma, at danskeren ikke stiller til start i Giro d’Italia.

“Jeg tror, han (Vingegaard, red.) sagde i et interview, at han gerne vil køre alle tre Grand Tours på ét år. Jeg er ikke sikker på, at han ved, hvad han siger. Men han vil ikke være at finde i Giroen til næste år,” siger Zeeman.

Han erkender dog, at det ikke er helt umuligt at køre alle tre Grand Tours i samme sæson. Det er der flere kørere, der allerede har gjort før, herunder Sepp Kuss. Han endte endda med at vinde Vuelta a España i år.

“Jeg var bekymret for Sepps niveau i Touren, men så opdagede jeg, at hvis man gør det rigtigt, så kan man være på et meget højt niveau ved både Giroen og Touren,” lyder det fra Zeeman.

Ligesom Pogacar, så har Vingegaard ingen erfaring med Giro d’Italia. Derimod har han god erfaring med Tour de France, som han har kørt tre gange – og vundet de seneste to år.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024