Jonas Vingegaards hold mister klatrer: ‘Jeg var bare gennemsnitlig’

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Jumbo-Visma har allerede sagt farvel til flere ryttere i år. Nu har de mistet endnu en rytter, der skifter til Lidl-Trek.

Ved årsskiftet er Sam Oomen færdig som cykelrytter hos Jumbo-Visma. Han har besluttet at forlade det hollandske hold til fordel for Lidl-Trek. Ifølge ham selv er det den bedste beslutning for alle parter.

Han har været en del af Jumbo-Visma i tre år, men ved årsskiftet er det slut. I stedet skal han køre for Lidl-Trek, som har givet ham en kontrakt frem til 2026.

Selv forklarer han sit skifte med, at han ikke har formået at skille sig ud hos Jumbo-Visma. Det har da heller ikke været nemt, da holdet består af nogle af sportens største stjerner.

I et interview med Indeleiderstrui fortæller han, at han blot var en gennemsnitlig rytter på holdet. Det betyder dog ikke, at han slet ikke har opnået noget. Bl.a. hjalp han Primoz Roglic til sejr i Vuelta a España i 2021 og Giro d’Italia i år.

Men nu har han besluttet at prøve sig af hos et andet hold. Beslutningen har været fælles. hvorfor der ikke er ondt blod mellem ham og det hollandske hold.

“Jeg tror, det var lidt fra begge sider. Vi følte begge, at det var godt for mig at komme til et andet hold. Det føltes lidt selvmodsigende for mig, for Jumbo-Visma er et meget familiært hold med mange kendte ansigter fra Rabobank-tiden,” siger han.

Med holdkammerater som Jonas Vingegaard, Wout Van Aert, Primoz Roglic, Sepp Kuss m.fl. er det dog svært at skille sig ud. Dette oplevede Oomen, og det har fået ham til at søge videre.

“Jeg var bare en meget gennemsnitlig rytter på Jumbo-Visma-holdet, tror jeg. Det er et hold af mestre. Jeg kunne passe ind der, og man kan godt lide at høre til et sted, men man vil også gerne være lidt speciel. Jeg kunne ikke skille mig nok ud, og det er det, jeg stræber efter,” lyder det.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024