Jonas Vingegaards holdkammerat vinder efter vild afslutning

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Jonas Vingegaard var ikke første mand over stregen, men han sad med helt fremme under første etape af Critérium du Dauphiné.

Søndag var tæt på at blive en helt sensationel dag for Rune Herregodts fra Intermarché. Dem 24-årige belgiske rytter var nemlig tæt på at være første mand over stregen på 1. etape af Critérium du Dauphiné.

Sådan endte det dog ikke med at gå, da det i stedet var et ganske velkendt navn, der endte med at krydse stregen først.

På 1. etape af det franske løb, var det nemlig ingen ringere end Jumbo-Visma-rytter Christophe Laporte, der var først over målstregen. Danske Vingegaard var derfor ikke hurtigst, men kunne glæde sig på hans holdkammerats vegne.

De første fem ryttere over målstregen på 1. etape af Critérium du Dauphiné, endte med at være følgende:

1. Christophe Laporte

2. Matteo Trentin

3. Rune Herregodts

4. Axel Zingle

5. Maxim van Gils

Der var tale om en etape, der forløb uden den helt store dramatik. Derfor kom de fleste ryttere også helskindet frem til mål, selvom det bød på regnvejr undervejs.

Desværre var det ikke tilfældet for alle, da Ethan Hayter styrtede hele to gange på etapen. Efter andet styrt, stod det så slemt til, at han blev nødt til at udgå, skriver TV 2 Sport.

Vingegaard kom også sikkert i mål sammen med feltet. Efter etapen gav han udtryk for, at han var godt tilfreds med, hvordan den første etape var forløbet.

Han viste også et stort overskud på sidste del af etapen, da han her endte med at være leadout-rytter for Laporte. Det betyder, at han faktisk havde en finger med i spillet i forhold til sejren.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024