Jude Bellingham skifter til Real Madrid: Så meget kommer han til at koste

Foto: Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images

Real Madrid har indgået en aftale med Borussia Dortmund, der betyder, at 19-årige Jude Bellingham skifter til La Liga.

Jude Bellingham har længe været en af de mest eftertragtede spillere i Europa. Derfor har der også været stor tvivl om hans fremtid, men nu er den kommet på plads.

Real Madrid har nemlig indgået en aftale om at købe ham af Borussia Dortmund. Aftalen mellem de to klubber har en værdi af op til 115 millioner pund, hvilket svarer til næsten en milliard kroner.

Bellingham bliver betragtet som en af de bedste midtbanespillere i verden, og var et højtprioriteret transfermål for Madrid. For at sikre aftalen, betaler de 88,5 millioner pund (766 millioner kroner) up-front for købet.

Bundesliga-klubben bekræftede onsdag, at en aftale var indgået. Her blev det bekræftet, at 30% af den samlede købspris består af bonusser. Blandt andet vil der blive udløst yderligere betaling, hvis Bellingham og Madrid har succes i Champions League.

Formaliteterne vil blive klaret i løbet af de kommende dage, og et lægetjek er allerede blevet planlagt. En officiel bekræftelse fra Real Madrid forventes at følge snarest.

Det kommer ikke som en stor overraskelse, at Bellingham skifter til Real Madrid. Interessen fra klubberne i Premier League stilnede nemlig af, da det kom frem, at hans præference var at skifte til Spanien.

Birmingham City er berettiget til fem procent af den samlede betaling. Det betyder, at de står til at tjene omkring 4,25 millioner pund (36 millioner kroner), når handlen er bekræftet.

Ifølge mediet inews, har Bellingham benytte sig af data til at beslutte sig for, hvor han skulle fortsætte sin karriere. Det samme var tilfældet, da Erling Haaland skulle forlade Dortmund sidste år.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024